GROEPSUITWISSELINGEN IN EUROPA

WAT IS EEN UITWISSELING?

Een uitwisseling is een internationaal jongerenkamp met een centraal thema. Dit kan muziek, discriminatie, milieu, jongeren en vrije tijd, drugs of iets totaal anders zijn. Je steekt er vast iets van op, maar het is in de eerste plaats heel plezant. Je leert jongeren kennen uit heel Europa en feesten en uitstapjes horen er altijd bij.

In tegenstelling tot wat het woord 'uitwisseling' doet vermoeden slaap je meestal niet in gastgezinnen maar wel in eenvoudige pensionnetjes, in scholen of op een camping.
Je krijgt er de gelegenheid om in contact te komen met jongeren uit andere landen, met andere culturen, tradities en gewoontes. Dit zorgt voor heel leerrijke ideeën en ervaringen.

Omdat er groepen uit verschillende Europese landen zijn, is de voertaal Engels. Dat wil dan ook weer niet zeggen dat je vloeiend tweetalig moet zijn. Een beetje je plan kunnen trekken is al meer dan genoeg.

Een uitwisseling is een unieke interculturele ervaring!

WIE KAN MEE?

Via JOETZ kan iedereen tussen 18 en 25 jaar op uitwisseling.
Vooraf kom je een dagje samen met de Belgische deelnemers en om elkaar beter te leren kennen en het vertrek voor te bereiden.

WAKOSTA?

Niet veel. Deze uitwisselingen worden gesubsidieerd door de Europese Commissie. Je betaalt slechts € 200, vervoer, verblijf en activiteiten inbegrepen.

WAAR EN WANNEER?

Je kan naar heel Europa, dit jaar zijn er veel mogelijkheden voor de nieuwe of toekomstige Europese landen. Vooral in juli, augustus en september zijn er heel wat mogelijkheden. Omdat uitwisselingen jongerenkampen zijn die gesubsidieerd worden, zijn de data en bestemmingen altijd maar kort voor de zomer bekend. Houd dus het overzicht goed in de gaten.

INSCHRIJVEN?

Dit is de informatie die we van je nodig hebben: Naam en adres, telefoonnummer (gsm en/of thuis), geboortedatum en e-mailadres. Van zodra we je mailtje lezen, sturen we je een antwoord.

Voor inschrijvingen of meer info, mail of bel LAURENCE WATTICANT
Tel. 02 515 02 44 - E-mail laurence.watticant

KALENDER

DATUM INHOUD DEELNEMERS LEEFTIJD PLAATS
02 sept.
»
11 sept.

LET'S BREAK STEREOTYPES

Stereotypering is permanent aanwezig in onze samenleving. Het kan leiden tot discriminatie, vooroordelen en sociale uitsluiting. Hoe kan je stereotypering herkennen en hoe gaat men hiermee om in Europa? Aan de hand van brainstorming, workshops en rollenspelen leer je gedurende deze uitwisseling heel wat bij over dit boeiende thema. Samen met andere jongeren uit verschillende landen zoek je een oplossing om stereotypering te stoppen. Je krijgt de unieke kans om in een Hongaars natuurgebied te verblijven, avontuur gegarandeerd!

Think out of the box, stop stereotypes!
5 + 1 begeleider 18 - 25 (begeleider mag ouder zijn) Égervölgye Youth Camp, Hongarije